Putzmeister autobetonske pumpe koriste se po cijelom svijetu na najkompleksnijim i najzahtjevnijim projektima. Proizvodni program obuhvaća duljine dosega od 20 do 63 metra, s fleksibilnim sistemom preklapanja i kompaktnim vozilima. Može se birati između Z-sustava krakova, Roll-Z-sustava i Z-Roll-sustava s 4, 5 ili 6 krakova, za potpunu prilagodbu potrebama.

Prospekt autobetonska pumpa M38

Za lakše upravljanje pumpe mogu biti opremljene EPS (Ergonic Pump System) – elektroničkim sustavom upravljanja (serijska oprema na svim BSF pumpama). Putem EPS-a upravlja se pumpom, motorom i krakovima. Prednosti korištenja EPS-a su, između ostaloga, manje trošenje materijala, smanjuje se njihanje grane i krakova, proces pumpanja je smiren i optimiziran, jednostavno daljinsko upravljanje, upravljanje greškama. Jedna od komponenata EPS sustava je i EBC (Ergonic Boom Control) – (opcija za 50m klasu, serijski kod 60m klase) – upravljanje granom putem joysticka.

Putzmeister EPS sustav:


Stabilnost je također veliki zahtjev za pumpe, a prostor za rad je često ograničen, naročito na malim gradskim prostorima ili prometnim cestama, pa je Putzmeister razvio sustave OSS (One Side Support) i ESC (Ergonic Setup Control) kako bi smanjio širinu podupiranja, omogućio fleksibilnu uporabu i smanjio ograničenja (na primjer prometa).

Putzmeister Ergonic 2.0 podupiranje:

ergonic20

U proizvodnji Putzmeister pumpi koriste se najotporniji materijali i obrada materijala koja omogućava dugoročno korištenje, bez obzira na sastav betona, koji se od zemlje do zemlje razlikuje. Cilindri za pumpanje i prijenos betona stoje u optimalnom odnosu čime se omogućava pumpanje i teškog betona. Hidraulika u pumpama je zatvorenog kruga čime se smanjuje potrošnja ulja i ne razvijaju se visoke temperature.

Putzmeister pumpe:

pumpe-tehnickidetalji
Zbog kvalitete materijala, životnog ciklusa proizvoda, optimizacije potrošnje energije i lakoće održavanja, kao i svih drugih inovacija na kojima Putzmeister radi već više od 50 godina – Putzmeister autobetonske pumpe dugo zadržavaju svoju vrijednost i isplative su kroz cijeli vijek korištenja kao i kod ponovne prodaje.

Prospekt – Putzmeister autobetonske pumpe

anwendung-7