liebherr logo

Strojevi za niskogradnju

strojevi za niskogradnju

strojevi za specijalne namjene

strojevi za specijalne namjene

strojevi za mjesanje betona

Betonske tehnologije

strojevi industrijske namjene

Strojevi industrijske namjene

 

U godinama poslije Drugog svjetskog rata Hans Liebherr vodi građevinsku obiteljsku tvrtku u Južnoj Njemačoj. Prepoznao je potrebu za strojevima i alatima za građevinsku industriju pa 1949. godine zajedno s inženjerima i trgovcima razvija prvu mobilnu toranjsku dizalicu koja je lako prenosiva i izuzetno jednostavna za montiranje na licu mjesta. Dizalica TK 10 prvi je proizvod tvrtke Hans Liebherr Maschinenfabrik osnovane 1949. godine u Kirchdorfu. S razvojem novih modela raste i potražnja i količina proizvodnje pa tako tvrtka prerasta iz građevinske kompanije u proizvođača građevinskih strojeva.

U proizvodnji dizalica Hans Liebherr suočava se s problemom dostupnosti kvalitetnih građevinskih mašina, te se prihvaća proizvodnje mjenjača i rovokopača, te 1953. predstavlja prvi hidraulični rovokopač – L300.

Danas je LIEBHERR, zahvaljujući pionirskom pristupu od samih početaka, ne samo jedan od vodećih svjetskih proizvođača građevinskih strojeva, nego i svjetski priznati dobavljač inovativnih, korisnički orijentiranih, tehničkih proizvoda i usluga u brojnim drugim područjima, a zapošljava više od 48.000 zaposlenika u više od 140 zemalja diljem svijeta.

Decentralizirano organizirana LIEBHERR grupa sastoji se od poslovnih jedinica izdvojenih u zasebne tvrtke, od kojih je svaka organizirana oko određenog proizvodnog segmenta. Na taj je način olakšano ostvarivanje korporativne strategije, omogućen je bliski kontakt s postojećim i potencijalnim korisnicima te je maksimalizirana fleksibilnost u zadovoljavanju potreba na tržištu.

Iako je prerasla u internacionalnu tvrtku s više poslovnih jedinica na više kontinenata, članovi dioničarskog odbora tvrtke su članovi obitelji Liebherr, a temelj njihovih vrijednosti su povjerenje i snažna suradnja s partnerima i klijentima.

KOMOP u suradnji s tvrtkom LIEBHERR nudi na hrvatskom tržištu strojeve za niskogradnju (rovokopači, utovarivači i buldozeri), strojeve industrijske namjene (strojevi za rukovanje raznim materijalima (metal, drvo i sl.) i lučke strojeve), strojeve i alate za specijalne namjene
(rovokopači za rudarenje, dekonstrukciju, izgradnju tunela i sl.) te tehnologije i strojeve za obradu i transport betona (kamioni miješalice, autobetonske pumpe i pogoni za miješanje betona).

KOMOP pridodaje veliki značaj uskoj suradnji i pružanju podrške svojim klijentima u svim pitanjima nabave i korištenja strojeva, te stavlja naglasak na edukaciju svojih djelatnika koji klijentima pružaju vrhunske usluge savjetovanja, popravaka, servisiranja i ugradnje rezervnih dijelova.