Liebherrova linija za luke i pristaništa brodova uključuje cijeli niz strojeva i opreme s pažljivo osmišljenim i isplaniranim funkcionalnostima kako bi se obuhvatili svi mogući scenariji upotrebe strojeva u lukama na poslovima manipulacije svakojakim vrstama tereta – od rasutog tereta, preko kontejnera, pa sve do specijalnog tereta.

Suvremena tehnološka dostignuća ugrađena u mehanizaciju, kao i mnogo puta dokazani standardi visoke Liebherrove kvalitete jamče vrhunske performanse i korisnost ovih strojeva.

lucki-strojevi1
lucki-strojevi2

 

Stupanj efikasnosti je odlučujući faktor prilikom procjene učinka manipulacije tereta, bilo u lukama uz more ili na rijekama. Izuzetno je važno da je vrijeme potrebno za utovar i istovar tereta svedeno na minimum što uz fleksibilnost logističke podrške čini luke i njihovu infrastrukturu više ili manje konkurentnima na internacionalnoj sceni. Liebherrova oprema i strojevi za luke nameću se iz tog razloga kao ključni čimbenik uspješnosti poslovanja luke, nudeći proizvode koji svojim naprednim funkcionalnostima podržavaju manipulaciju bilo kojom vrstom tereta.

Liebherr ima u ponudi četiri vrste strojeva za rad u lukama, dizalice, strojeve s teleskopskom rukom u obliku krivulje, utovarivače i hidraulične bagere.