Izgradnja tunela je jedan od najzahtjevnijih poslova u građevini. Liebherr je za poslove u tunelima združio pojedine modele utovarivača i rovokopača kako bi se dobila optimalna kombinacija za rad u takvoj zahtjevnoj radnoj okolini.

Liebherrovi utovarivači za rad u tunelima imaju drugačiji dizajn od klasičnih utovarivača. Prednosti hidrostatskog pogona utovarivača su se već dokazali kod teških zadataka, a one uključuju smanjenu potrošnju goriva zahvaljujući unaprijeđenoj iskoristivosti snage instaliranog motora, minimalno trošenje kočnica pri hidrostatskom kočenju i smanjeno trošenje guma zahvaljujući bezstupanjskoj prilagodbi vučne sile u skladu s potrebnom silom za provođenje operacije. Također, Liebherrov filter za čestice smanjuje emisiju štetnih čestica do 99%.

Rad bagera jaružara postaje učinkovit kad strojevi, bez obzira na teške radne uvjete, mogu rezati profil tunela brzo i ekonomično. To znači da bager jaružar mora proizvesti visoki hidraulički kapacitet, i nadasve, mora biti opremljen s operativnim elementima koji su prilagođeni za zahtjevnu okolini poput tunela. Hidraulički sustav koji se koristi kod Liebherrovih bagera jaružara je optimiziran za glodanje. Liebherrovi bageri jaružari zadovoljavaju sve visoke standarde nametnute u izgradnji tunela u svakom pogledu – od osnovnog koncepta stroja do svih dodatnih dijelova posebno dizajniranih za obavljanje teških zadataka pri izgradnji tunela učinkovito i ekonomično.

Zahvaljujući svojoj velikoj snazi proboja, odličnim manevarskim sposobnostima i robusnoj opremi, Liebherrovi rovokopači gusjeničari su idealni strojevi za izgradnju tunela. Ovisno o operativnim specifikacijama, oni se mogu podesiti upotrebom dodatne opreme koja će stroj prilagoditi za pojedine aplikacije i pojedinim uvjetima rada.