Svaki zahtjevniji projekt, kao što je izgradnja mostova, tunela ili sličnih projekata, zahtijeva optimalnu logističku potporu. Jedno od mogućih rješenja je Liebherrov Mobilmix 2.5, mobilni pogon za miješanje betona koji se sastoji od robusnih kontejnerskih modula u kojima su smještene sve glavne komponente potrebne za neometani rad.

Zahvaljujući modularnoj izvedbi, sastavljanje i rastavljanje pogona za miješanje betona je olakšano što omogućava osposobljavanje pogona i postizanje pune funkcionalnosti u svega par dana, na mjestu koje je, troškovno i logistički, optimalno za izvođenje građevinskog projekta.

pogoni za mješanje betona

Kontejnerski moduli se mogu postaviti na čelične temelje, tako da osnovna podloga na gradilištu nema utjecaja na smještaj Mobilmixa 2.5. Jednostavno montiranje i prijevoz do željene lokacije čine Mobilmix 2.5 idealnim rješenjem kod potrebe za većom količinom betona na samome gradilištu.

Pogon za miješanje betona, Mobilmix 2.5, ima kapacitet od 110 m³ zbijenog betona po satu, a sastavni dio pogona je i DW 2,5 dvoosovinska mješalica, još jedna inovacija u Liebherrovom asortimanu za miješanje betona. Snažno konstruirani kontejneri čine kučište koje štiti od svih vremenskih uvjeta, a svi dijelovi pogona su lako dostupni iz širokih prolaza. Teoretsko pražnjenje očvrsnulog betona je 110 m3 po satu dok je maksimalni volumen za pohranu agregata 210 m3 s maksimalno 8 odvojaka za agregate. Moguće je postaviti najviše 6 silosa za cement s pohranom od 120 tona cementa po silosu.