U sektoru zemljanih radova Liebherr proizvodi široku paletu hidrauličnih bagera, bagera sajlaša, bagera jaružara te bagera traktora i utovarivača. Ovi su strojevi opremljeni hidrauličkim sustavom koji olakšava upravljanje i operativne aktivnosti kao što su kopanje, premještanje raznih materijala i drugi slični poslovi.

Bageri se najviše koriste na na rudarskim terenima, kod dekonstrukcije ili kopanja rovova. Visoke zahtjeve za kvalitetom ovih strojeva Liebherr zadovoljava osiguravanjem proizvodnje svih komponenti strojeva unutar kuće te kontinuiranim razvojem novih tehnologija.

Prepoznatljiva Liebherr kvaliteta ogleda se i u samom proizvodnom pogonu u kojemu su ugrađene komoponente koje upravljaju proizvodnjom koje razvija i proizvodi upravo sam Liebherr, a odnose se na dizel motore, hidrauličke sustave i sustave prijenosa u proizvodnji strojeva.

Liebherrovi se rovokopači uglavnom dijele prema namjeni, a budući da je cjelokupan asortiman Liebherra pomno dizajniran i isplaniran, moguće je kombinirati strojeve iz različitih proizvodnih grupa, sukladno zahtjevnosti radnog zadatka i potrebama korisnika.

Liebherrovi utovarivači proizvode se u varijanti na kotačima i na gusjenicama. Serija utovarivača na kotačima sadrži više modela, koji se mogu prilagoditi svim potrebama potencijalnih kupaca zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i velikom asortimanu dodatne opreme, a pogodni su za rad na svim vrstama terena. U ponudi su tri osnovna modela utovarivača na gusjenicama koji su svjetski poznati po svojim vrhunskim performansama, jednostavnošću upravljanja i hidrostatičkom pogonu i uglavnom su se profilirali kao strojevi za rad na deponijama svih vrsta otpada.

Rovokopači na kotačima

Rovokopači na kotačima

Rovokopači na gusjenicama

utovarivači na kotačima

Utovarivači na kotačima

 

gusjeničari utovarivači

Gusjeničari utovarivači

teleskopski utovarivači

Teleskopski utovarivači

buldozderi

Buldozderi