Manji modeli utovarivača na kotačima u seriji su modeli od L 506 do L 514, a prepoznatljivi su zahvaljujući svojim nevjerojatnim sposobnostima manevriranja, kompaktnom dizajnu, glatkom upravljaju i vožnji, kao i zbog jednostavnog i brzog upravljanja i osciliranja artikualcije okvira i oscilaciji stražnje osovine.

Glavne značajke većih utovarivača su ekonomičnost i ekološka osvještenost. Oni troše do 25% manje goriva od usporedivih strojeva od drugih proizvođača. Osim toga, utovarivači na kotačima jači od modela L 524 nude daljnju optimizaciju hidrostatskog pogon za vožnju, koji omogućuje utovarivaču da se glatko prilagoditi željenoj brzini vožnje i vučnoj sili pri svakoj pojedinačnoj situaciji. Serija se sastoji od 10 modela, gdje će svatko pronaći model koji odgovara njegovim potrebama.

utovarivaci-na-kotacima
utovarivac-na-kotacima

Najmanji u seriji je model L 524 sa snagom motora od 86 kW, kapacitetom vjedra od skoro 5 metara kubnih i operativne težine od 10 tona. Najveći model je L 586 sa snagom motora od 250 kW, kapacitetom vjedra od 13 metara kubnih i operativne težine od 31 tone.